Du kan se “Kampen for tilværelsen”.

Den beste norske TV-serien jeg har sett er Kampen for tilværelsen (2014-2015). Den er tidvis rar, provoserende og ekkel, men den er også fryktelig god. Den ble vist på NRK i 2014-2015, som dessverre gjorde at den falt i en gråsone, som gjør at NRK ikke uten videre kan ha den tilgjengelig på sine nettsider. Samtidig bestemte de seg for å ikke gi ut flere av sine serier i fysisk format (DVD/Blu-ray). Serien har derfor i ettertid kun vært tidvis tilgjengelig på HBO Nordic og Norwegians In-flight entertainment system(!), men jevnt over har den vært umulig å få tak i. Filleren.

Seriern er laget av Erlend Loe, Per H. V. Schreiner og Bjørn Olaf Johannessen. Alle tre har serien på minnepinne, og deler gjerne med de som vil ha den (kilde: twitter). Heldigvis har noen tatt steget videre og lagt episodene ut på nett (også på YouTube). Det virker som om dette går greit for Loe. Hurra.

Etter du har sett serien, kan du for eksempel høre på ei spotify-spilleliste med musikken fra serien, og lese en lenger artikkel om hvordan de tre serieskaperne jobba sammen om serien. Erlend Loes bok Dyrene i Afrika (2018) handler om Vidkun-karakteren fra serien, og er foreløpig siste kapittel. Men det er lov å håpe på mer.