Nordisk tekst-TV

Håkon Remøy har skaffa deg oversikten du ikke visste at du savna:

Jeg tar meg friheten å gjengi oversikten her:

Remøy spør også Nasjonalbiblioteket hvorvidt de har arkiv over NRKs tekst-TV. Svaret han får er nedslående: de har noen kasser i sine magasiner, men de er i dårlig kvalitet og ofte forvitra. Foreløpig er ikke noe digitalisert.

Det minna meg om en artikkel jeg las noen år siden. Det er mulig å hente ut tekst-TV fra mange hjemmeopptak om de er i god nok kvalitet. Det finnes gratis programvare for å gjøre det, men det krever litt arbeid. Mon tro om det noen gang vil bli gjort skala, eller om det meste av tekst-TV er tapt for all fremtid?

Oppdatering (26.02.2020): Kurer har en fin episode om tekst-tv, hvor de viser til en spesiell brukergruppe: de insatte i norske fengsel.

Oppdatering (4.05.2024): Oppdaga ei side der noen har gjenskapt «Dagen i dag«. Den faktiske tekst-tv-sida ser ut som om den stoppa 3. februar 2023.