Asbjørnsen og Moe på Commodore64

Bildet: Pannekaka (via spillehistorie.no)

Når Norge skal delta på markeder med hard internasjonal konkurranse, er det et potensielt fortrinn å bruke det som er særegent norsk. Nå spørs det om dette var motivasjonen for gjengen i Molde som på 80-tallet bestemte seg for å lage spill til Commodore64, men sett i ettertid er det i alle fall et unikt aspekt med spillet Pannekaka, basert på eventyret av Asbjørnsen og Moe.

Pannekaka-spillet er et sideskrollende actionspill som følger eventyret relativt trofast, men med ett unntak: Det er mulig å utmanøvrere grisen i den siste, avgjørende sekvensen, og dermed vinne spillet.

Spillhistorie.no

Spillhistorie.no har en fin sak om spillet og dets bakgrunn, med kommentarer fra folka som stod bak spillet, og bilder av den (meget sjeldne) utgivelsen. De har også spilt gjennom spillet og lagt det ut på YouTube.

Spillhistorie.no har også fine artikler om andre norske spill fra eldre data-tider: Oslo børs og World Football Manager (WFM).