Norges OL-sølv i arkitektur

I de siste dagene har både Atlas Obscura (via Kjetil) og Reddit omtalt byplanlegging som OL-gren. Fra 1912 til 1948 var det kunstkonkurranser parallellt med sportslekene, og byplanlegging var en av grenene som falt under «arkitektur». Kanskje mest interessant for oss, er at arkitektur er den eneste kunst-grenen hvor Norge tok medalje. Vinneren var Holger Sinding-Larsen, som fikk sølv for sin Project pour une Ecole de Gymnastique (beskrivelse og konstruksjon av en gymskole) i 1920. Bildene er hentet fra Byggekunst: The Norwegian review of architecture. 1919/20 Vol. 1:

Skolen ble aldri bygget, men NRK gravde frem litt informasjon om både den, Sinding-Larsen og hans sølvmedalje i en artikkel fra 2012.

Oppdatert (5. mai 2023): Jeg fjerna bildet fra NRK og la inn bilder fra Byggekunst.