Sangleken «Alle mine fine ugler»

Bare Egils siste bandkonsept er Bare Egils Spellemannslag, hvor han har med seg blant annet Tuva Syvertsen og Odd Nordstoga. En av deres låter er den ti minutt lange sangleken Alle mine fine ugler. Om man ser bort fra utmattelses-aspektet, er låta både fengende og enkel nok til at er moro å delta i den. Det sier stort sett seg selv, men det finnes også retningslinjer for hvordan å lage vers. Her er et lite utvalg:

Man kan fortelle hvor uglene er, hva de har og ikke har, hva de gjør og hvor de har vært. Man kan også fortelle om andre aspekter ved uglens gjøren og laden. Evt. kan man bare sette sammen ord på en måte som ikke nødvendigvis gir noen åpenbar mening.

Hvis man står fast kan man alltid si: «Jeg har ei ugle borti der». Det bør i tilfelle alltid etterfølges av linjen: «Og ei ugle borti der».

Man skal ikke forberede seg. Mye av moroa er å ha fullstendig panikk mens man synger fordi man ikke vet hvordan linjen skal avsluttes.

Det skal ikke foreligge avtaler om hvem som synger hvilke linjer. Det skal alltid være en overraskelse for alle hvem som synger neste vers.

Det finnes også en instrumentalversjon på YouTube, med retningslinjene som en del av videoen. Flere fremførelser: live på Riksscenen i Oslo og live fra øvingslokalet.