Kortfilm: Snørr (1993)

Roar Uthaug har regissert filmer som Fritt Vilt (2006), Bølgen (2015) og Tomb Raider (2018). Men før alt det regisserte han Snørr (1993). Dette er en kortfilm hvor snørr blir blanda med kjemikalier, som fører til at en smittsom sykdom gjør at folk begynner å produsere store mengder slim, før de til slutt blir til zombier. Det er altså ikke en film man ser for plottet. Men det som er litt interessant er hvor tydelig det er at Uthaug har lekt seg med filmformatet og testet ut en rekke ulike teknikker og virkemidler. Mest interessant er kanskje en parodi på Torbjørn Egners pepperkakevise og en smitte-montasje. Hele filmen ligger på YouTube:

Oppdatert 5. desember 2022: Podkasten Norsk kultfilm har en episode om denne hvor de går inn på bakgrunnsstoff og de som var involverte i å lage den.