Ei dame i bunad på Ellis Island

Augustus Sherman jobba på Ellis Island fra 1892 til 1925, men det er som amatørfotograf han blir husket. Bildene han tok av innvandrere som ville inn til USA har blitt publisert i National Geographic, og i dag kan man se dem i høyoppløslig format på The New York Public Library sine nettsider.

I samlinga er det bilde av en danske og flere bilder av samer (1, 2, 3), men det er også et bilde av det som trolig er ei norsk dame, kledd i bunad. Såvidt jeg kan søke meg frem til, vet man ikke noe om hvem hun er. Men i mine søk fant jeg flere (gode) forsøk på å fargelegge henne:

Augustus Sherman jobba på Ellis Island i 33 år, men han hadde bare jobba 15 år da en del av bildene ble publisert i National Geographic. Om man ser på kvinner fra Norge som kom i løpet av den femtenårsperioden, og kanskje kan snevre inn område i Norge ved hjelp av påkledningen hennes (eller?), da er det kanskje en viss sjanse på å finne identiteten hennes. Noen som tar utfordringa?

Oppdatert (20.04.22): Har ikke sett noen som har prøvd å spore henne opp, men jeg snubla over en kommentar på Flickr som kanskje kan være til hjelp om noen gjør det: «This is a Bunad from the Hardanger region of Norway. Probably near Ullensvang.»

Via kottke.org og Public Domain Review