Et glemt norsklaga dataspill: «Hell Creatures Rotten Corpse»

I 2002 laga Stian Berge et dataspill som han ga ut på nett (og solgte på CD!). 16 år senere blir det anmeldt av The Obscurioty, en nettside via glemte dataspill. Spillet er åpenbart hjemmelaga og neppe verdt en plass i norsk spillkanon (når den en gang blir etablert). Men det er herlig å lese anmelderens forsøk i å gjengi Berges ideunivers:

Tyroll the buzzsaw-wielding troll, for instance, lumbers around at nearly three stories tall. The enormous skeleton Imhopted with confusingly beefy upper arms (can a skeleton work out?) gets an assist from an angry, thorny tree that bats its branches around. The cave level has both a cabin-sized flying demon named Great Pharox and an unnamed bipedal dinosaur that rips apart into a viscous river of blood when it dies.

Virker det interessant? Vel, ikke blir for gira før du ser skjermskuddene i selve anmeldelsen. Det virker som om spillet har minst en entusiast, som både driver en wiki og lager en remake av spillet. Er det nok for å kalle det et kultspill?